"Du er sannelig ei flittig dame med mange prosjekter"
humret butikkdamen inne på hobbybutikken.
Da jeg kom trillende inn med stor handlevogn og sendte
damen hit og dit for å finne smått og stort her om dagen.
"Jeg skulle gjerne hatt noen stoppenåler for å montere
ei barnejakke jeg har strikket"
"Så skulle jeg hatt fyllvatt til ei ugle jeg har sydd"
"Har du store lerreter? Tenker en 70x100 cm? Må få malt noe til stua mi"
"Har du et mykt garn til meg og tykke pinner? Skal strikke meg et teppe"
Oppi det hele har jeg bestemt meg for å innføre flere fiskemiddager i uken,
her har dere mandagens fiskemiddag foreviget på bilde og
en oppskrift à la fiskedamen.
Damen i fiskedisken, la oss kalle henne fiskedamen for enkelhets skyld,
er utrolig serviceinnstilt og deler gladlig en god oppskrift.
Jeg og lille frøkna mi triller innom fiskedamen hver mandag,
og fiskedamen hilser like hyggelig og smilende som alltid.
Stemningen i fiskedisken er noe helt annet enn i kjøttdisken,
her i fiskedisken er det rom for samtaler om oppskrifter,
dagens fisketilbuder og kundene imellom deler erfaringer og
nikker samtykkende når fiskedamen viser hvor "fersk og blank i øynene
denne fisken er"
Nå er jeg ei filet og beinfri handlenede fiskekjøper,
og fiskedamen har nok forstått at jeg er en "fiskemiddagjomfru",
nylig forflyttet fra Findus-avdelingen.
Jeg er åpen om min Findus og Toro-avhengighet,
og synes disse er en gave til nåtidens hjemmekokker.
Defor delte fiskedamen en oppskrift som innebar Toro,
og en dæsj egen tvist av grønnsaker - absolutt velsmakende!
Handleliste:
400-500 gram hvit fiskefilet (jeg kjøpte sei)
Gulrøtter
Sellerirot
Purre
Sitron
(Dill)
Poteter
Sett poteter på koking.
Bland toro-posen etter oppskriften.
Kutt gulrøtter og sellerirot i små biter,
kutt opp purre.
Kutt fisken i biter.
Legg grønnsakene i bunnen av ei ildfast form,
fiskebitene legges oppå og tøm toro-røren oppå.
Strimle litt sitronskall og legg på toppen. (jeg glemte dette)
Sett i ovnen 200 grader i 30min.
Enkelt og kjempegodt :)
God middag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar